Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Ziggo stopt met analoge radio, wat nu?

Analoog naar digitaal

In 2021 beëindigt Ziggo stap voor stap analoge radio. Dit afbouwen gebeurt per regio. Klanten krijgen hier uiterlijk 5 weken van tevoren bericht over.Ziggo stopt met analoge radio zodat de bandbreedte gebruikt kan worden voor andere zaken, zoals sneller internet.

Manieren om digitaal te luisteren

Er verschillende manieren om radio te luisteren zonder analoog signaal:

*Via de televisie. Wie digitale televisie heeft, kan ook op tv naar de radio luisteren. Hoe dat werkt, is afhankelijk van de aangesloten mediabox. Met het stappenplan van Ziggo leest u hoe dat gaat. Dit is een kosteloze optie. Wel vraagt het wat handigheid met instellen.
*Met een FM-antenne. Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel bestellen. Het signaal ontvangt gaat via de ether oftewel door de lucht. Een makkelijke en kosteloze optie, maar de kwaliteit van het signaal is niet in iedere regio even goed.
*Met een digitale radio-ontvanger. Wie met de antenne slechte ontvangst heeft, kan bij Ziggo ook een digitale ontvanger bestellen. Deze kost 50 euro. Het apparaat wordt verbonden met de huidige stereoset. Het is een duurdere optie, maar wel met goede ontvangst.
*Via een digitale radio. Bent u misschien toch toe aan een nieuwe radio? Via elektronicazaken en webshops zijn tal van modellen te koop.
*Via Internet. Online zijn tienduizenden zenders van over de hele wereld te vinden, waaronder bekende zenders als Radio 1 tot en met Radio 6, BNR, Radio 10 Q-Music of de regionale radiozenders.

Deze laatste optie is bij ons de meest gekozen oplossing. Eenvoudig via een app op de telefoon of tablet naar uw favoriete zender luisteren. 

radio-tuner.jpg