Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Teac

Teac

In 1953 richtte Katsuma Tani de Tokyo Television Acoustic Company op. 
Kort daarna werd de naam veranderd in Tokyo Electro-Acoustic Company. 
De thans alom bekende merknaam TEAC is samengesteld uit de vier eerste hoofdletters van deze firmanaam. 
Onder Teac ressorteren verschillende divisies. De divisie DSPD (Data Storage Products Division) maakt computer producten, zoals CD, CD-rom, DVD loopwerken en re-writers. 
IPD (Instruments Product Division) houdt zich bezig met data recording, zoals o.a. de bekende black box in vliegtuigen en In-Flight entertainment. 
De TASCAM afdeling is sinds jaar en dag toonaangevend op het gebied van studioapparatuur. 
ESOTERIC bouwt de meest hoogwaardige high end CD/SACD, DVD en multispelers en de TEAC HIFI divisie houdt zich bezig met audioapparatuur voor in de huiskamer. 
De nieuwe divisie Teac Media Systems richt zich sinds medio 2008 op de ontwikkeling van streaming audio/video producten.

Vanaf het allereerste begin heeft Teac onophoudelijk bijgedragen aan de uitzonderlijke ontwikkeling op het gebied van het opnemen van muziek en het bewaren van de opnames. 
In vele fascinerende elektronische producten die in de afgelopen 50 jaar op één andere manier uw pad hebben gekruist speelt Teac een rol. 
De muziek die u via uw hifi systeem weergeeft is namelijk vrijwel zeker opgenomen in een studio waar Tascam-apparatuur gebruikt.
Als hifi merk levert Teac hoogwaardige audioapparatuur in mini-formaat. 
Een specialisme dat door de jaren heen is gerijpt en tot een autoriteit onder de mini hifi systemen wordt gerekend. Degelijkheid en bedieningsgemak gaan hand in hand met een zeer goede geluidskwaliteit. 
De laatste jaren heeft Teac naam gemaakt als trendsetter voor Personal Audio componenten in de vorm van mini-en midi hifisystemen, retro-design en strakgelijnde CD / Radio’s. 
Aansluitend hierop kan Teac gezien worden als een vooraanstaande speler op het gebied van moderne streaming audio/video producten.