Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Rotel RCD-1572

Sinds de CD in 1982 werd geïntroduceerd heeft Rotel keer op keer de technologie verder verfijnd in hun spelers, om het maximale resultaat uit de zilveren schijf te halen. Want hoe populair het streamen van muziek ook is geworden, wie een omvangrijke CD verzameling heeft zal maar wat graag het fysieke medium nog steeds willen benutten. Om die reden zit in de RCD-1572 een loopwerk dat dedicated voor CD is gemaakt en geen universeel “van de plank” DVD of ander loopwerk. De converter die Rotel toepast om het digitale signaal naar de analoge uitgang te brengen is een Wolfson WN8740, met daarom heen de Wolfson filter circuits. Deze DAC kan elk signaal converteren van 16 tot 24bits met een sampling rate van 8 tot 192kHz, terwijl voor CD alleen 16/44.1 noodzakelijk is. Om te onderschrijven dat de RCD-1572 echt is geoptimaliseerd voor CD heeft hij geen digitale ingangen voor externe bronnen. De uitgangen zijn zowel als RCA als in XLR uitgevoerd. Uiteraard is er wel een digitale uitgang en via de beschikbare RS232 poort is systeem integratie met andere Rotel producten eenvoudig mogelijk, zelfs bediening via de iOS control App gaat op die manier werken.

Zowel het digitale gedeelte als het analoge deel wordt zoals gebruikelijk bij Rotel gevoed vanuit een zware voeding met een ringkern transformator die geschikt is voor audio weergave. Componenten in het analoge deel zijn geselecteerd op weergave kwaliteit, werken binnen nauwe toleranties met een veelvoud aan spanningsregelaars voor het juiste voltage op elk punt in de schakeling.

Deze schitterende pure CD-speler kan geleverd worden met naar keuze een zwart of zilver front. Wolfson premium 24-bit/192kHz Digital to Analog Converter

Ondersteund MP3 weergave.Balanced XLR en unbalanced RCA uitgangen.Uitgang analoog: 2.2 volts / 100 ohms, 4.4 volts / 200 ohms gebalanceerd.

rotel_rcd1572_bl.jpg
Rotel-rcd1572.jpg
Rotel RCD1572inside.jpg