Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Atoll Électronique

Atoll Électronique is in Nederland een nog relatief onbekend merk, onterecht want Atoll heeft de reputatie betrouwbaar te zijn, betaalbaar en het speelt gewoon goed. Het merk dat in 1997 door twee broers is begonnen in Brecey in Normandië heeft daar nog steeds zijn thuisbasis.

Atoll Électronique® is een Frans vennootschap dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van muziekgerichte kwalitatieve producten met een opvallende esthetische soberheid. 
Het doel van Atoll is, aan een zo breed mogelijk publiek, de mogelijkheid bieden om de muziek met een maximum realisme te kunnen beluisteren. 
Teneinde dit doel te bereiken, stellen zij producten voor die een uitzonderlijke prijs/muzikaliteit verhouding hebben. 
De apparatuur van Atoll heeft een zuiver design, is functioneel en vermijdt het overbodige. 

De Atoll versterkers worden in de hele wereld gewaardeerd en hebben op de moeilijke Japanse markt, een “Excellence Award” gekregen. 
Atoll heeft zich enkele belangrijke doelstellingen opgelegd. Zo wordt bijvoorbeeld vanaf het eerste idee elk product bestudeerd en worden tegelijkertijd bij iedere stap, na het beluisteren, aanpassingen aangebracht om zo tot een perfect eindresultaat te komen. 
Een andere belangrijke keuze is het bewust weglaten van bepaalde elementen die de muziekkwaliteit van de geluidsweergave kan verhinderen: zo zijn er de regelaars voor lage en scherpe tonen die talrijke gebreken hebben. 
Zij kunnen kleuring en storende geluidshinder veroorzaken, met als resultaat dat de frequenties niet in fase zijn (niet lineair), maar ook de transparantie en dynamiek benadeeld worden en dat het de muzikale integriteit van het systeem in gevaar brengt. 
Binnenin de toestellen zelf worden er serieuze keuzes gemaakt om een vol muzieksignaal te behouden. De keuze voor detail en voor timbre, dynamiek en ruimte, in één woord de gevoeligheid voor muziek. Hiervoor wordt ieder electronisch component nagemeten, bestudeerd en beluisterd. 
Atoll wordt volledig, van A tot Z in Frankrijk gebouwd.