Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Lyngdorf TDAI-3400

De Lyngdorf TDAI 3400 is een stereo-versterker met een ingebouwde netwerkspeler en de mogelijkheid om diverse audio- en video-apparatuur aan te sluiten. Naast deze opties biedt de Lyngdorf TDAI 3400 het RoomPerfect-systeem dat een oplossing biedt voor de lastige akoestische omstandigheden van veel van de huidige woonkmakers. Dankzij RoomPerfect kunt u weer genieten van uitstekend geluid. Zowel internationale recensenten als onze eigen klanten zijn bijzonder tevreden met de mogelijkheden die de Lyngdorf TDAI 3400 biedt.

RoomPerfect: de ideale oplossing voor uw woonkamer

De huidige Nederlandse woonkamers zijn steeds meer opgebouwd uit harde materialen. Dit zorgt door teveel storende reflecties voor een negatief effect de kwaliteit uit uw hifi-installatie en daarmee op uw luistercomfort. Het RoomPerfect systeem is een eenmalige installatie die ruimte meet op nadelige effecten in uw woonkamer/luisterruimte. Het RoomPerfect systeem zorgt ervoor dat de negatieve akoestische invloed van de luisterruimte wordt gecompenseerd en daarmee geëlimineerd. Op deze manier levert de Lyngdorf TDAI-3400 een perfect geluid zonder mogelijk noodzakelijke aanpassingen in uw woonkamer, te denken aan bijvoorbeeld zware gordijnen, kleed, andere bank en/of akoestische panelen.

Aansluitingen op de Lyngdorf TDAI 3400

Een verscheidenheid aan in- en uitgangen bieden tal van opties om uw audio- en videobronnen aan te sluiten. De Lyngdorf heeft 7 digitale ingangen, waaronder een gebalanceerde AES / EBU, USB-ingangen voor aansluiting op muziek opgeslagen externe, 2 analoge ingangen voor eenvoudige analoge muziekbronnen en optionele modules voor HDMI en hoogwaardige analoge connecties.

HDMI 4K input/output module

Een optionele upgrade van de Lyngdorf TDAI 3400 met de HDMI-module geeft HDMI 2.0b-ondersteuning met doorvoer van 18 Gbps en alle HDR-formaten. De module biedt een unieke en intelligente manier om audio en video in uw woonkamer te integreren en tegelijkertijd optimaal te profiteren van het hogere contrast en de grotere details van 4K HDR-bronnen en -schermen.

De HDMI-module heeft 3 ingangen (tot 192kHz/24 bit) en één uitgang (CEC en eARC/ARC compatibel) voor de beste verbinding met uw video-apparatuur en de mogelijkheid van de beste audio-weergave.

De hoogwaardige analoge ingangsmodule voor de Lyngdorf TDAI 3400 is ontworpen om extra analoge bronnen aan te kunnen sluiten en heeft een speciale ingang met RIAA-compensatie voor MM-elementen. Daarnaast zijn er 2 RCA ongebalanceerde ingangen en 1 paar XLR gebalanceerde ingangen. U kunt de gevoeligheid van elke ingang met maximaal 24 dB verhogen, waarvan de eerste 6 dB-versterking wordt afgehandeld door vergulde relais om het dynamische bereik van de analoog-naar-digitaal omzetter volledig te benutten.

Ingebouwde netwerkspeler

De Lyngdorf TDAI 3400 accepteert alle media-interfaces en beschikt over een ingebouwde mediaspeler met de hoogste afspeelkwaliteit. Via je lokale netwerk of via de USB aansluiting heeft u toegang tot uw eigen muziekbibliotheek via de DLNA / UPnP-speler. Deze mediaspeler maakt ook verbinding met streamingdiensten zoals Qobuz en heeft de mogelijkheid van Tidal Connect, Spotify Connect en Airplay, evenals internetradio en daarmee een veelheid aan radiostations uit de heel de wereld. De Lyngdorf TDAI 3400 decodeert ook MQA-audiofiles en is Roon Ready.

Instellingen gemakkelijk aan te passen via overzichtelijke webinterface

Via de webinterface kunt u alle instellingen en bewerkingen uitvoeren vanuit het menusysteem, waarmee u uw opstelling en geluid kunt aanpassen, en de digitale crossover maakt 3 individuele uitvoerinstellingen mogelijk (Focus, Global en Bypass). Op deze manier kunt u genieten van het optimale geluid op uw luisterplek (Focus) of als uw ergens anders in de ruimte zit (Global) en het uitschakelen van RoomPerfect is tevens mogelijk (Bypass).

Beschrijving: 2-kanaal integrated amplifier en audio processor
Uitgangsvermogen: 2×400 W RMS @ 4Ohm / 2x200W RMS @ 8Ohm
Digital inputs (asynchroon): 1 x AES-EBU (≤192kHz/24bit), 2 x Coaxial (≤192kHz/24bit), 3 x Optical (≤96 kHz/24bit), 1 x USB B (≤384kHz/32bit, ≤DSD128, DXD)
Analoge inputs: 2 x Analog Single Ended RCA (Max level: 4.0V = 0dBFS), 1 x Microphone input for
RoomPerfect™ calibration
Analoge module: 3 x RCA input, 1 x XLR input
Frequentiebereik: ±0,5dB from 20 to 20,000 Hz, Total Harmonic Distortion: 0.05% max from 20 to 20,000 Hz, THD-N 1w/8ohm 0,04% / THD-N 1w/4ohm 0,04%
Mediaplayer: Roon Ready, Spotify Connect, DLNA Support (uPnP) Airplay, Local file playback (USB), Internet Radio (vTuner)
Wireless connections: Bluetooth (4.2 BLE), Wi-Fi (802.11 n/ac)
Trigger (12V): 1 x Input, 1 x Output, 3.5mm jack
Control interfaces: Web-interface, IP Control, 1 x DB9 connector for RS232 control, 1 x RJ45 Ethernet LAN connector, 2 x USB connectors (Type A) , SD card slot (Backup of filters and settings)
Accessories meegeleverd: RoomPerfect™ Microfoon, Microfoon statief, kabel & mini-jack connector, Remote control (IR / BLE)
Afmetingen: 45 x 10.5 x 36 cm
Gewicht: 8.2 kg

Lyngdorf TDAI-3400.jpg
Lyngdorf TDAI-3400 rear.jpg
Lyngdorf-3400-inside.png
Lyngdorf_TDAI_3400_company.jpg