Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Cambridge Audio EVO 75

De Cambridge Audio Evo 75 is de all in one van Cambridge Audio. De Evo 75 combineert kwaliteit en gemak in één. U beschikt met de Evo 75 over zowel een versterker met genoeg aansluitingen als een netwerkspeler/streamer.

Aansluitingen Cambridge Audio Evo 75

De Evo lijn van Cambridge beschikt over één analoge ingang (voor bijvoorbeeld uw draaitafel of cd-speler), 1 optische ingang en 1 coaxiale digitale ingang. Uw tv aansluiten is ook mogelijk door een HDMI arc ingang. Op deze manier gaat via een HDMI kabel het geluid naar de Cambridge Audio.
Verder is op de achterzijde tevens de internetaansluiting te vinden en 1 usb ingang voor bijvoorbeeld een USB stick met muziek of kleine externe harde schijf.

Gebruiken en bediening van de Evo

De Evo 75 is zeer eenvoudig aan te sluiten. Een aansluiting op het internet, luidsprekerkabels naar uw luidsprekers en korte installatie via het scherm aan de voorzijde en het genieten kan beginnen.
U kunt de Evo 75 gemakkelijk bedienen door knoppen aan de voorzijde van het apparaat, afstandsbediening en de eigen StreamMagic app van Cambridge Audio voor zowel IOS als Android.

Versterker Evo serie van Cambridge Audio

Cambridge Audio maakt voor de Evo serie gebruik van klasse D versterkers van Hypex. Het voordeel is dat deze in een relatieve smalle behuizing toch voor veel vermogen kunnen zorgen. De klank van de versterker kan omschreven worden als snel met veel details.
De Cambridge Audio Evo 75 beschikt over 75 watt per kanaal bij 8 ohm. Zijn grotere broer de Evo 150 beschikt over 150 watt bij 8 ohm. U heeft tevens de mogelijkheid om bij de EVO 150 twee paar luidsprekers aan te sluiten.

Bluetooth Evo 75

De Cambridge Audio Evo 75 beschikt over zowel over een bluetooth ontvanger als zender. U kunt van uw smartphone of tablet dus via bluetooth muziek zenden naar de Evo.
Beschikt u over een bluetooth hoofdtelefoon? Dan is het mogelijk om van de Evo bluetooth muziek te zenden naar uw hoofdtelefoon. Zo kunt in de gehele kamer draadloos genieten van uw muziek.

Streamingdiensten

Cambridge Audio biedt met de Evo genoeg mogelijkheden om te streamen. U kunt intern van bijvoorbeeld uw NAS streamen, een USB stick of schijf aan de achterzijde, Airplay via Iphone of tablet of Chromecast via Android smartphone of tablet.
Naast deze mogelijkheden beschikt de Evo serie over Spotify Connect, Tidal, Qobuz en internetradio.
Maakt u gebruik van Roon? Dan is de Cambridge Audio Evo 75 tevens te gebruiken als Roon Endpoint.

Design Cambridge Audio Evo lijn

Het design van de Cambridge Audio Evo 75 en 150 kan worden omschreven als strak of wel modern. Het 15 centimer grote scherm aan de voorzijde in de combinatie met d volumemeter geven het apparaat een modern uiterlijk.
De zijkanten van de Evo lijn zijn makkelijk te vervangen voor zowel hout als zwart. Dit zorgt ervoor dat het apparaat makkelijk te combineren is met de rest van uw interieur.

CA Evo 75.jpg
CA Evo both blue.jpg
CA Evo 75 rear.jpg