Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Yamaha WXA-50

Yamaha WXA-50

Met de Yamaha WXA-50 is het mogelijk om een bestaand paar luidsprekers toe te voegen aan Yamaha’s draadloze muzieksysteem MusicCast. De WXA-50 is een eindversterker die rechtstreeks op de speakers aangesloten kan worden. Hij is uitgerust met Bluetooth, DLNA, AirPlay, Spotify Connect en MusicCast voor ondersteuning diverse draadloze opties.

Yamaha heeft de WXA-50 speciaal ontwikkeld om bestaande luidsprekers te verbinden met het draadloze muzieksysteem MusicCast. MusicCast is in 2015 gelanceerd door Yamaha en richt zich volledig op muziekstreaming. Het draadloze systeem is compatibel met receivers, luidsprekers, soundbars, hifi-apparatuur en HTiB-systemen, die afzonderlijk of gecombineerd gebruikt kunnen worden om een draadloze audiobeleving in huis te creëren. Nagenoeg elke bron, waaronder streamingdiensten als Spotify, Deezer en Tidal, internetradiostations, lokale muziekbestanden op smartphones, tablet en pc kunnen gestreamd worden.

Nu is het zo dat alleen recent uitgebrachte Yamaha-apparatuur uit de voeten kan met MusicCast. Om ook bestaande luidsprekers toe te voegen aan het systeem, is de Yamaha WXA-50 uitgebracht. De eindversterker levert een vermogen van 65 Watt per kanaal en beschikt verder over een ethernetpoort, een usb-poort, een optische aansluiting en een analoge input. Het model is eveneens voorzien van speakeraansluitingen en een aparte subwoofer-uitgang. Doordat de WXA-50 is voorzien van geavanceerde audiotechniek en schakelingen, is hoge geluidskwaliteit, ongeacht de soort van de luidsprekers, altijd gewaarborgd.

Voor draadloze signaaloverdracht is de WXA-50 uitgerust met Bluetooth, DLNA, AirPlay, Spotify Connect en MusicCast-ondersteuning. Het binnenkomende digitale signaal wordt door de ingebouwde ESS Sabre9006AS DAC omgezet naar een krachtig analoog signaal. De Yamaha WXA-50 beschikt over diverse functies om de muziek verder onder handen te nemen. De Direct Mode kan gebruikt worden om hoge resolutie muziek zonder bewerking af te spelen, terwijl de adaptieve EQ de bass en treble bewerkt. Advanced Bass Extension optimaliseert lage tonen en gecomprimeerde muziek wordt verbeterd middels de Compressed Music Enhancer.

De Yamaha WXA-50 is 214 millimeter breed en de hoogte is 51,5 millimeter. Door zijn compactheid is de eindversterker eenvoudig te plaatsen en weg te werken. Ander voordeel is dat het model zowel horizontaal als verticaal te plaatsen is. De functie ‘One-push-play’ zorgt ervoor dat na het indrukken van een willekeurige knop meteen de muziek gestart wordt van de laatst gebruikte bron. De WXA-50 is verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering.

Yamaha-WXA-50.jpg
Yamaha_WXA50_1.jpg
WXA-50_200.jpg