Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Sonos ARC

Sonos Arc een exclusieve en geavanceerde soundbar met Dolby Atmos en 3D-surroundeffect voor de TV


De installatie van de Arc is echt heel eenvoudig. Als je voor het eerst tegen je Sonos-app ‘zegt’ dat je een Arc aan het systeem wilt toevoegen, start de app automatisch een slimme hulpgids die er stap voor stap voor zorgt dat alles goed wordt aangesloten en correct wordt ingesteld – inclusief eventuele draadloze achterluidsprekers en subwoofers. 

De Sonos Arc beschikt over een echte surroundprocessor en elf digitale versterkers die acht bas-/middenspeakers en drie tweeters aansturen. Dat wil zeggen dat je de Arc kunt gebruiken voor de midden- en voorkanalen van een Sonos-surroundsysteem, maar dankzij de processor en de speciale hoek van de luidsprekers kan hij ook in zijn eentje een overtuigend surroundeffect geven. 

En als je TV eARC heeft, dan wordt het nóg leuker. Dan kun je het Dolby Atmos-signaal van de TV namelijk doorsturen via de HDMI-kabel, zodat je een mooi 3D-surroundeffect krijgt met een hoogtedimensie. Sommige blu-rays en spelcomputers hebben Dolby Atmos, net als een groeiend aantal Netflix-titels en andere videostreamingservices.


Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. 

De streamingservices TIDAL (inclusief TIDAL HiFi), Spotify, Deezer enz. zijn volledig geïntegreerd in het Sonos-systeem, zodat je direct toegang hebt tot meer dan 50 miljoen nummers. Alles wordt draadloos aangestuurd met je smartphone/tablet (iOS/Android) of PC/Mac.

En als je van films en TV met goed geluid houdt, maar geen zin hebt in extra apparaten en kabels, dan is Sonos de perfecte oplossing. Je kunt namelijk twee draadloze Sonos-luidsprekers toevoegen als de achterkanalen van je Sonos-soundbar. Zo krijg je een 5-kanaals surroundsysteem dat je films echt tot leven brengt. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem uitbreiden met een draadloze Sonos-subwoofer. 

En ook al is het geen echte surround home-cinema, je krijgt wel een geluid dat past bij de geweldige beeldkwaliteit van tegenwoordig. En dat zonder installatie of kabels zoals bij een traditionele oplossing. Je kunt het volume natuurlijk regelen met de afstandsbediening van je TV – heel eenvoudig en betaalbaar 

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer. 

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit (geen High Res.), en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf.

 

sonos arc zwart.jpg
sonos-arc-sfeer.jpg
sonos-arc-sfeer wit.jpg