Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Moonriver Audio 404 Reference

Moonriver Audio 404 Reference

De Moonriver Audio Model 404 Reference is een van de twee geïntegreerde versterkers van het merk Moonriver Audio. De Moonriver Model 404 Reference is het resultaat van een driejarig onderzoek, met als doel ongelooflijke prestaties te leveren, ongeacht de prijsklasse.

De 404 Reference kenmerkt zich door een fantastische muzikaliteit die elk detail in de muziek laten horen. Als wij de het geluid moeten omschrijven dan klinkt de MoonRiver Audio 404 Reference als een buizenversterker, maar dan met een ongelooflijk krachtig geluid wat je niet verwacht uit een versterker met "maar" 50 Watt per kanaal aan 8 ohm. Het verschil met de normale 404 zit hem in het gebruik van een grotere reserve in capaciteit van de elco's. Dit is ook in de voorversterker doorgevoerd. Ook is de versterkerbehuizing versterkt op strategische plaatsen. Het gebruik van WBT nextgenTM maakt het =geheel af. Wat opvalt is het enorme transparante en open geluid. De snelheid van een transistor versterker, zonder het ongemak van een buizenversterker. Het maakt niet uit welke muziek u speelt. De 404 Reference zorgt voor betovering bij elke muziek. 

De 404 Reference  is opgebouwd met een groot voedingsgedeelte. De versterker bevat niet minder dan 5 afzonderlijke voedingen, elk met overbelastingsbeveiliging. De eindversterker werkt specifiek op een dubbele monoconfiguratie te beginnen met afzonderlijke wikkelingen op de ringkerntransformator.
De input-/signaalschakelaars worden geïmplementeerd via relais. De volumeregeling wordt gedaan door de legendarische blauwe ALPS-pot.
Een softstartcircuit op basis van een 30A-relais zorgt ervoor dat zelfs de aan/uit knop decennialang nagenoeg zonder last of slijtage werkt.
De componenten zijn zorgvuldig geselecteerd op zowel geschiktheid als betrouwbaarheid. Elk gebruikt element moet een bewezen stabiliteit en blijvende betere prestaties hebben voordat het in de versterker wordt toegepast.


De MoonRiver Audio Model 404 Reference is standaard voorzien van 4 analoge RCA ingangen en 1 tape loop. De Moonriver is uit te bouwen met modules. Door de modulaire opbouw is het mogelijk om uw draaitafel aan te sluiten met MM of MC element. U heeft tevens de mogelijkheid om de versterker uit te breiden met een USB module (AKM 4490 DAC). De USB module ondersteunt een maximale resolutie tot 384khz.

Voor alle informatie over Moonriver Audio; https://moonriveraudio.com

403 close.jpg
Moonriver.jpg
moonriver404reference rear2.png