Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Martin Logan

Martinlogan maakt al sinds meer dan 20 jaar elektrostatische luidsprekers. Vanaf het begin zijn dit zogenaamde "hybride" systemen, die voor het laag een "normale" conus (woofer) gebruiken en voor het midden/hoog een ultra-dun transparant membraan dat lichter is dan lucht en dat zich beweegt zich tussen twee stilstaande platen (statoren). Hierdoor is een extreem snelle en ongekleurde weergave mogelijk. De voordelen van de elektrostaat, zoals de lage vervorming en de enorm transparante, neutrale en gedetailleerde weergave worden op die manier gecombineerd met kracht en diepgang in het laag.

In de loop der tijd is men er in geslaagd de overgang van het elektrostatische paneel naar de woofer zo perfect mogelijk te maken. Bij de laatste modellen is deze overgang compleet onhoorbaar geworden.

Door het gekromde paneel (Curvilinear Line Source, CLS) van de elektrostaat is er veel minder sprake van een klein luistergebied dan bij traditionele vlakke elektrostaten. Door de perforaties in de panelen zo klein mogelijk te maken en door het vacuum spannen en opdampen van het membraan, wordt een hoge gevoeligheid bereikt.

http://www.lookenlisten.nl/martin-logan.html