Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Kalkmann

Kalkmann Audio heeft voor een doorbraak gezorgd op het gebied van geluidsweergave.Door de rigoureuze demping van ongewenste trillingen in de luidsprekerkasten doet zich vrijwel geen interferentie voor met het vertrek waarin ze zijn opgesteld. Daardoor heeft u geen last van het zo storende dreunen en bonken en gaat het geluid niet ‘dichtzitten'.

Het akoestische filter van Kalkmann-luidsprekers zorgt voor een natuurlijk en onvervormd, transparant geluidsbeeld, dat niet vermoeiend is voor de luisteraar en het gehoor niet overmatig belast.

Het klassieke passieve filter, samengesteld uit elektrische componenten, is vervangen door het gepatenteerde Kalkmann® filter (akoestisch of mechanisch). De werking van dit filter is gebaseerd op luchtdruk en voortstuwing. De twee identieke luidsprekers bevinden zich in afzonderlijke, quasi afgesloten ruimtes van verschillende grootte.

Eén luidspreker zit opgesloten in een relatief kleine ruimte, waardoor de luidspreker alleen  kortere uitslagen kan maken en vooral de hoge en middenfrequenties weergeeft. De tweede luidspreker heeft circa twee maal zoveel ruimte en kan dus langere uitslagen maken, wat de productie van midden- en lage tonen bevorderd. 

Exact achter de tweede luidspreker bevindt zich een bas reflexpoort. Deze positie heeft een aantal voordelen, die zijn gebaseerd op de theorieën van Helmholtz (1821 - 1894). 

Het mechanische filter is gemaakt van materiaal dat geluidsgolven slecht absorbeert en zelf goed in trilling kan komen door diezelfde geluidsgolven. 

 

Hierdoor worden luistermoeheid en overbelasting van het gehoor voorkomen. Ook het voeren van gesprekken blijft mogelijk op locaties waar luide muziek wordt gespeeld via luidsprekers van Kalkmann Audio. Zelfs wanneer het slechthorenden betreft.

 

ProductTypeBrands-5-1-Kalkman.jpg
IJsvogel