Persoonlijk maatwerk en advies voor audio en video apparatuur

Cambridge Audio Azur 840C *ster occasion

Voorzien van nieuwe laserunit!

De 840C is de kroon op Cambridge Audio’s alom bejubelde Azur cd-speler reeks. Zoals alle Azur producten, laat ook de 840C een ongehoord prestatieniveau en vakmanschap zien in de betreffende prijsklasse. Maar meer dan het herbevestigen van het verwachtingspatroon op instapniveau, de arena waarmee Cambridge Audio in het algemeen geassocieerd wordt, gaan we nu de middenprijsklasse op scherp zetten.

De 840C heeft een vracht aan zelfontwikkelde technologie binnen zijn gelederen, zoals: ATF™ (Adaptive Time Filtering) en asynchrone upsampling, ontwikkeld is in samenwerking met Anagram Technologies uit Zwitserland. Dit systeem interpoleert heel vernuftig het 16-bit/44.1kHz cd-signaal naar 24-bit/384kHz door gebruik te maken van een 32-bit “Analog Devices Black Fin” digitale signaal omzetter. De op deze wijze verkregen signalen worden gevoed aan twee 24-bit/384kHz d/a-omzetters van dezelfde fabrikant, in dubbele differentiële opstelling.

Voor een perfecte kanaalscheiding neemt elke omzetter één kanaal voor zijn rekening en voor een zo laag mogelijke vervorming werken de omzetters volledig differentieel.

 De uitgangen zijn zowel gebalanceerd (XLR) als ongebalanceerd (cinch) uitgevoerd. Ook zijn er twee digitale ingangen aangebracht waardoor andere digitale bronnen, zoals een b.v. dvd-speler, ook kunnen profiteren van de superieure upsampling-techniek van de Azur 840C; en verder een digitale uitgang, waarvan, van zowel bit voor bit signalen als ge-upsampelde signalen van 48, 96 of 192kHz, met een daarvoor geschikt opnameapparaat opgenomen kan worden.

Om de speler op eenvoudige wijze in een totaalsysteem te kunnen inpassen, hebben wij een Control Bus in- en uitgang, een infraroodzenderingang alsmede een RS232 aansluiting toegevoegd. Het RS232 protocol maakt een tweeweg communicatie met aanraakschermen (door derden te leveren) mogelijk.

Zoals bij alle Azur producten staat letterlijk aan de basis van al dit schoons het op maat gemaakte chassis. Het bestaat uit een ongelofelijk 7mm dik voorpaneel en gespoten zijpanelen, beide van aluminium, deze zijn gemonteerd op een met speciale resonantieabsorberende voetjes uitgeruste 2mm dikke staalplaat. Het resultaat is een uiterst stijve, trillingsvrije, akoestisch gedempte behuizing waar de elektronica in gehuisvest is.

Opmerking: zwart

Prijs: € 675,00

cambridge-audio-azur-650c.jpg
840c-rear-black.jpg